KontaktNapište námFacebookčeštinaEnglish
sp--24-INV

Obrázek
Jacek Malinowski

Snowball

Player 999 lže. Nebo ne?

Režie Jacek Malinowski
Výprava Michał Wyszkowski, Autorka videa: Katarzyna Zabłocka
Hudba Marcin Nagnajewicz
Hrají Andrea Ballayová, Kristýna Franková, Lenka Lupínková, Radka Mašková, Daniel Horečný, Josef Jelínek, Robert Kroupar
Premiéra Česká premiéra
pondělí, 28 listopad 2022
od12 Inscenace je určena divákům
> 12 let

Jak se stát někým výjimečným? Jak prorazit ve světě youtuberů? A zároveň vést i život mimo virtuální svět? V malém horském městečku se na první pohled nic neděje, jen pravidelně sněží a lidé si žijí ve své vlastní rutině. Náš hrdina Adam tráví většinu času hraním her a sdílením svého života na sociálních sítích. A rozhoduje se k životnímu kroku: pozvat na ples spolužačku Evu, která se mu už dlouho líbí. Ta bohužel pokukuje po někom mimořádném, po někom, kdo směřuje k tomu být slavný. Adam se skrz  virtuální realitu seznamuje s Hráčem 999, který mu prozradí tajemství. Tajemství, které by Adamovi mohlo přinést respekt spolužáků a ples s Evou by měl na dosah. Objev tajemných stop ve sněhu proslaví městečko po celém světě, náš hrdina se stává všemi milovaný a uznávaný youtuber. Ale co když je to všechno jen lež a virtuální realita je všude kolem nás?

Termín SNOWBall má v anglickém jazyce (i globálně) několik významů. Může se jednat o sněhovou kouli, ples na závěr zimního semestru, ale i  symbol pro fake news, tedy nepodstatnou vymyšlenou informaci, na kterou se nabalují další a další. V našem představení se budou všechny zmíněné významy prolínat. Hru pro Divadlo Alfa napsal a bude režírovat režisér, scénárista a ředitel Divadla loutek z polského Bialystoku Jacek Malinowski. Tento významn tvůrce je prezidentem polského střediska loutkářské asociace UNIMA. Kromě Polska režíruje v řadě evropských zemí, mimo jiné v Estonsku, Maďarsku, Litvě či na Slovensku.

Titul SNOWBall připravuje v českém jazyce. Inscenace vzniká v rámci mezinárodního projektu Connect Up, který se zaměřuje na výzkum a inovace v oblasti divadelní tvorby pro teenagerské publikum. Projektu se účastní společně s Divadlem Alfa dalších 13 divadel z celé Evropy. V rámci aktivit Connect Up prezentují evropská divadla nová unikátní představení s mezinárodním přesahem, která sledují a reflektují současná témata mladých lidí, jejich způsob vnímání, komunikace a sdílení zkušeností a zážitků.

 

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(33 hlasů)