KontaktNapište námFacebookčeštinaEnglish
sp--24-INV

Obrázek
Vít Peřina

Supermaňásci

Pozor, na Plzeň se řítí vesmírná pohroma! Kdo město zachrání?!

Režie Tomáš Dvořák
Výprava Marek Zákostelecký
Dramaturgie Vít Peřina, Petra Kosová
Hudba V. Šrámek
Hrají K. Franková, M. J. Hartmannová, L. V. Lupínková, R. Mašková, M. S. Bartůšek, P. Borovský, D. Horečný, T. Jereš, R. Kroupar, P. Vydarený
Délka představení 50 min.
Premiéra Česká premiéra
pondělí, 22 květen 2023
od6 Inscenace je určena divákům
> 6 let

Tradiční velkolepá oslava výročí osvobození města Plzeň americkými vojsky na konci druhé světové války je v plném proudu. Ulice západočeské metropole jsou přeplněné nadšenými diváky. Nejvzácnějším hostem letošního ceremoniálu je známý superhrdina, Kapitán Amerika. Idylu slavnosti ale naruší děsivá zpráva ze skvrňanské hvězdárny. Na Plzeň se ohromnou rychlostí řítí obří asteroid. Ve městě propukne panika, kterou naštěstí okamžitě utiší přítomný Kapitán Amerika. On a jeho tým narychlo přivolaných superhrdinů se rozhodne Plzeň zachránit.

Jenže v plzeňském muzeu loutek se mezitím ke stejné záchranné misi horečnatě chystá i tým nejslavnějších českých a plzeňských hrdinů – klasických loutkových postav. Pod vedením výmluvného Kašpárka se do akce připravuje nezranitelný Bezhlavý rytíř, voděodolný Vodník a létající Čert. Místo do záchrany města se oba týmy k překvapení vyděšených Plzeňanů nejprve pustí do lítého souboje o to, kdo z nich bude mít právo Plzeň zachránit.

Jak dopadne souboj hrdinů? Kam dopadne asteroid? A jak to celé dopadne? O tom všem bude vyprávět nová komedie režiséra Tomáše Dvořáka podle hry Víta Peřiny.


K inscenaci vzniknou pracovní listy.

PREMIÉRA: KVĚTEN 2023

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(10 hlasů)