KontaktNapište námFacebookčeštinaEnglish
sp--24-INV

Obrázek
Carl Maria von Weber

Čarostřelec

„Ty opravdu nevíš, co je to kouzelná střela?“

Režie Marek Zákostelecký
Výprava Marek Zákostelecký
Dramaturgie Petra Kosová
Hudba Carl Maria von Weber, Vratislav Šrámek, Korepetice: Vratislav Šrámek
Text písní Johan Friedrich Kind, autorská úprava Marek Zákostelecký
Překlad Otakar Smrčka
Hrají Andrea Ballayová, Kristýna Franková, Josef Jelínek, Petr Vydarený, Petr Borovský, Martin Sádlo Bartůšek, Daniel Horečný, Lenka Lupínková, Robert Kroupar, hudebníci: Daniel Čámský (klavír), Robert Kroupar (klarinet), Matěj Siegl (violoncello)
Délka představení 65 min.
Premiéra Česká premiéra
pondělí, 11 prosinec 2023
od9 Inscenace je určena divákům
> 9 let

Který z dnešních kluků by nechtěl být čarostřelcem v počítačových hrách? Ale co když si takový mladý hráč přeje tak usilovně být nejlepší, že se současný svět potká se starým a takový dnešní kluk dostane nabídku stát se čarostřelcem? Od samotného ďábla Samiela?!

Čarostřelec je sice romantická, ale také hororová opera a její děj se odehrává v Pošumaví. Naše hravě současné atraktivní zpracování Weberova nejslavnějšího kusu představí dětem a teenagerům originální formou svět opery a otevře jim nenásilně cestu do tohoto magického světa hudby a divadla.

Výtvarník Marek Zákostelecký (nejvíce spojen s tvorbou Divadla DRAK, kde například vytvořil výtvarnou složku úspěšných inscenací Všechno lítá, co peří má a Poslední trik Georgese Meliése) připravuje Čarostřelce ve stylu moderních temných komiksů, s okouzlujícím vlivem loutkového divadla. Hudební složka bude doplněna hranými dialogy a rozsáhlé operní dílo bude představeno ve formě zábavné zkratky, která svšak zachová klíčové hudební pasáže a příběh soupeření dvou střelců stejně jak sílu lásky Maxe a Agáty.

Marek Zákostelecký již vytvořil zdařilé loutkářské verze Smetanovy Prodané nevěsty a Mozartovy Kouzelné flétny. Ty byly úspěšně přijaty dětským publikem v Česku i v Polsku. Ve spolupráci s hudebně výborně vybaveným souborem Divadla Alfa otevírá cestu ke svébytné loutkové opeře pro děti a mládež.

Pohybová spolupráce: Tomsa Legierski

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(12 hlasů)