KontaktNapište námFacebookčeštinaEnglish
sp--24-INV

Obrázek
Petra Kosová podle ukrajinských lidových pohádek

O Maričce, která všechno vyzvonila

„Měla by ses naučit držet jazyk za zuby, Maričko. Nebo nás jednou přivedeš do neštěstí.“

Režie Tomsa Legierski
Výprava Tomsa Legierski
Dramaturgie Petra Kosová
Hudba Petr Vydarený
Premiéra Česká premiéra
od5 Inscenace je určena divákům
> 5 let

Ach, ta Marička! Hezká je, hodná je, ale neudrží jazyk za zuby. Stejně jako sousedi. A tak klevetí a nafukuje a přibarvuje vše, co slyší. Kvůli tomu se na ni její manžel Petro trochu zlobí. Taky proto, že by si na ně mohl došlápnout zlý správce! Jenže Marička si nemůže pomoci. A tak když jednou Petro vyorá hrnec zlata, má kromě radosti i velkou starost: jak to zařídit, aby to Marička nevyzvonila a správce jim zlato nesebral?

Dramaturgyně Alfy Petra Kosová spojila dvě ukrajinské pohádky do jednoho uceleného příběhu, režie se ujal kmenový režisér Divadla ALFA Tomsa Legierski, herec a skladatel Petr Vydarený pak ladí nástroje.

Divadlo Alfa chystá pohádku s ohledem na současnou situaci - především na prvním stupni základních škol je řada nových žáků, kteří utekli před válkou. Doufáme, že jim pohádkou z jejich vlasti uděláme radost – proto také konzultujeme text s přední českou ukrajinistkou Ritou Kindlerovou a některá slova zazní v představení v češtině i v ukrajinštině. Zároveň chceme českým dětem přiblížit kulturu jejich nových kamarádů.

K inscenaci vzniknou pracovní listy.

PREMIÉRA: KVĚTEN 2024

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(0 hlasů)