KontaktNapište námfb24insta24češtinaEnglish

Obrázek
Carl Maria von Weber

Čarostřelec

„Ty opravdu nevíš, co je to kouzelná střela?“

Režie Marek Zákostelecký
Výprava Marek Zákostelecký
Dramaturgie Petra Kosová
Hudba Carl Maria von Weber, Vratislav Šrámek, Korepetice: Vratislav Šrámek
Text písní Johan Friedrich Kind, autorská úprava Marek Zákostelecký
Překlad Otakar Smrčka
Hrají Andrea Ballayová, Kristýna Franková, Josef Jelínek, Petr Vydarený, Petr Borovský, Martin Sádlo Bartůšek, Daniel Horečný, Lenka Lupínková, Robert Kroupar, hudebníci: Daniel Čámský (klavír), Robert Kroupar (klarinet), Matěj Siegl (violoncello)
Délka představení 65 min.
Premiéra Česká premiéra
pondělí, 11 prosinec 2023
od12 Inscenace je určena divákům
> 12 let

Který z dnešních kluků nechce být čarostřelcem v počítačových hrách, s nimiž tráví moře času? Někdy se mu daří líp, někdy hůř. Co když si ale takový mladistvý hráč přeje tak usilovně být nejlepší, že se současný svět potká se starým a takový dnešní kluk dostane nabídku stát se čarostřelcem? Od samotného Samiela?!

Čarostřelec je romantická a trochu hororová opera. A zdá se, že je tedy i vhodnou látkou pro neobvyklé zpracování, které by dětem a teenagerům mohlo úspěšně přiblížit originální formou svět opery a otevřít jim nenásilně cestu do tohoto magického světa hudby a divadla. Aby pro ně první setkání s tímto žánrem bylo o něco srozumitelnější.

Autorem úpravy hudby a sound designu je pedagog DAMU a dlouholetý spolupracovník Divadla ALFA prof. Vratislav Šrámek, autorem úpravy libreta, ale také autorem výpravy a režisérem kusu je Marek Zákostelecký. Pohybová spolupráce: Tomsa Legierski.

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(14 hlasů)