KontaktNapište námfb24insta24češtinaEnglish

Obrázek
Martin Matejka

Betlémská hvězda superstar

„Potřebujeme najít Tři krále a dopravit je sem. To nejde zvládnout! Kdoví kde jsou? A kdo je sem přivede? Moje nervy!“

Režie Peter Varga
Výprava Bára Hubená
Dramaturgie Petra Kosová
Hudba Milan Potoček
Premiéra Česká premiéra
pondělí, 16 prosinec 2024
od5 Inscenace je určena divákům
> 5 let

Nebojte se, v nové vánoční pohádce nebude chybět Ježíšek. Ovšem je pravda, že v hlavní roli bude někdo jiný, mnohem nenápadnější, bez koho by ale Betlém u vánočního stromku nebyl úplný…

Vánoční příběh se po čase vrací do Divadla ALFA. Tentokrát to bude na objednávku napsaný autorský text herce Divadla v Dlouhé a příležitostného autora Martina Matejky s názvem Betlémská hvězda superstar.

Přestože pochopitelně vše směřuje k hlavní události vánoční show, narození malého Ježíška, skutečnouhvězdou našeho příběhu bude – hvězda. Kometa, která skromně zdobí chlév, kde se Ježíšek narodil. Tu malou a jen pár desítek tisíc let mladičkou kometu totiž nechce Vega v hvězdné kapele, a proto zkusí  hvězdička své štěstí na Zemi. A ejhle, tady je zrovna boží dopuštění, protože andělé pověřili jistého Lukáše a Matouše, aby se postarali o Josefa s Marií, kteří míří do Betléma. Jak to ale mají všechno stihnout? Ještěže je tu naše hvězdička! Najde ubytování, zkrotí zlého berana a taky najde tři krále. Jeden je starý,  druhý malý a třetí má jen závodního velblouda a je králem silnic. A všichni jsou osamělí. Naštěstí se ale potkají při svém putování za hvězdou a za Ježíškem, který nechce, aby v době jeho narození byl někdo sám. Je to jen nenápadná kometka – ale bez ní by Betlém nebyl celý a nebyl by celý ani vánoční příběh a  poselství o lidské pospolitosti.

Poprvé bude v Alfě hostovat režisér a herec Peter Varga z pražské divadelní společnosti Lokvar, který ale členy souboru dobře zná. A protože se bude hrát s marionetami na drátě, budou moci herci Alfy předvést svůj mimořádný loutkářský um.

Stáhnout přílohy:

Zanechat komentář

Ujistěte se, že zadáte požadované informace, tam kde je vyznačeno (*). Kód HTML není povolen.

Hodnocení
(0 hlasů)